Sivut

maanantai 2. marraskuuta 2015

Mikä vi**u meitä ihmisiä vaivaa……


 

Tarkempi lukija jo huomaakin otsikon "sika"muodon. Meitä... Siis katson kuuluvani joukkoon.

Jotain karua on taitanut tapahtua näille ihmisille lapsuudessa, että haluavat nyt kiduttaa itseään…. Itsensä haastaminen ja extreme on jonkinlainen pako todellisuudesta. Ja tämä nykyinen todellisuus on todella vääristynyt.
Syksyn pitkät ja synkät yöt saavat heidät sitten liikkeelle….


SIIS KEISTÄ (MEISTÄ) NYT KIRJOITTELEN……

Mammuttimarssi, Halloween Hike, Tampereen Yö-Rogaining…… Kaikki keräävät ennätys osanottoja. Ilmeisesti sohvalla makoilu on saanut riittää ja on lähdetty liikkeelle. Ja pahimman/parhaimman kautta.
 

Paholaisen touhua Halloweenina…..


Koska Mammuttimarssi jäi työkiireiden takia väliin, piti ängetä mukaan Halloween Hikeen, Laukaalle. Tietysti kurjuuden maksimoimiseksi pitkälle 160 km reissulle. Jonka järjestäjäkin myönsi olevan reilut 170 km…..
 
Eikun menoksi....
 

Aamusta n. 8.30 olin lähdössä reitille. Neljä karttaa, joihin oli piirretty viivaa toteutettavaksi. 23 rastipistettä piti myös etsiä ja leimata, että järjestäjä sai jotain tietoa kulkijoista ja heidän etenemisestään. Sen verran olen ex-pyöräsuunnistaja, että päätin lähteä ajamaan kartat telineessä. Repussa kulki kyllä mukana ”gepsikin”, mutta en ottanut sitä esiin. Seitsemänkympin kohdilla tuli pieni väärälle polulle lähtö ja loppumatkasta muutamia epävarmuuksia oikeasta reitistä, mutta pois selvittiin perinteiselläkin suunnistamisella. Toki loppulenkin kartta 1:65.000 oli jo aika ”kärpäsenpaskaa” vanhoille silmille.

Kelihän oli mitä mainioin. viitisen astetta lämpöä ja pilvistä. Sadekin alkoi vasta sitten yöllä….
 
 
Hyypänvuori....
 
 
 
Pari sadan kilometrin juoksijaa. Olisiko Team Ämpärinousu???
 
 
Ensimmäinen lenkki n. 50 km kulki etelän suuntaan. Kävi Hyypänvuorella kääntymässä ja takaisin. Pääosin hienoja hiekkakankaita. Helppoa, rentoa ajelemista. Kilpailukeskuksessa sitten heittelin reppuun valoja, sillä vaikka olin luottanut itseeni niin paljon, etten ollut ensimmäiselle lenkille niitä edes mukaan ottanut, epäilin niitä seuraavalla 120 km lenkillä jossain vaiheessa tarvitsevani. Hannu ja Hessukin tuli samoihin aikoihin paikalle. Heidän kanssaan, vaikkakaan ei yhdessä, niin samoilla huiteilla ajeltiin seuraava n. 80 km. KIITOS vielä matkaseurasta.. Näin yksin ajelevana on ihan kiva tietää, että muitakin hulluja on liikkeellä samoilla seutuvilla.

 
Neuvonpitoa rastilla... (kuva H&H)
 
 
 
Laukaan aivan mahtava BMX rata... (kuva H&H)
 
 
Loppureitti alkoi muuttua pehmeämmäksi ja tietkään ei oikein tarjonnut hetkellistäkään helpotusta. Kura lensi….
Yritin pitää semmoista hyvää vauhtia, minimaalisin tauoin, että saisin käytettyä päivänvalon hyväkseni. Mutta 90 km kohdilla oli pakko kaivaa lediä esiin. Matka jatkui valoilla, mutta muuten kupletin juoni säilyi samana. Kierrettiin kaikki kukkuloitten huiput. Pitäisi oikein tarkastaa, jäikö joku vuoren huippu kartoilta käymättä…..


 
Porukalla "ruokatunti" (kuva H&H)
 

120 km kohdilla jengiin liittyi vielä Jussi, joka ajoi meidät ”vanhat” kiinni. Matkaa edettiin kymppi yhdessä ja sitten minä ja Jussi päätettiin lähteä hivenen ”oikoen”, mutta rastit keräten jatkamaan kahdestaan. H&H jatkoi matkaa orjallisesti viivaa noudattaen…..
 
 
Jussin kanssa rastilla... (kuva H&H)
 
 
”Vähän” meinasi loppumatkasta mennä homma ”punaiselle”, sillä jonkinlainen kuntoero nyt oli havaittavissa pysun MM mitalistin ja vanhuksen välillä. KIITOS vielä Jussille, että jaksoi odotella….
Juomiset alkoi jo loppua ja krampitkin ilmoitteli tulostaan, mutta maaliin selvittiin… Aika tarkasti 13 tuntia siihen meni. En oikein tiedä pitkäkö matka tarkasti itsellä  oli, sillä Polari ampui ”gepsin” pois päältä virranpuutteessa 144 km kohdilla. Eikä ollut enää ukossakaan virtaa alkaa viritellä elvytystä Polariin… Ehkä sitä matkaa oli kuitenkin riittävästi… Noin pari kilometriä ehti kertyä nousuakin….


 
Tadaa.......
 

Paljon hienoja paikkoja kierreltiin. Jäi sellainen tuntu, että tänne täytyy tulla ensi kesänä, oikein ajan kanssa ja valoisaan aikaan….

Yritetään palautella ja ensi viikonloppuna Tampereen yöhön……

 

Ps. Olen kyllä edelleen sitä mieltä, että se hautakynttilä maalileimauksen alla oli vähän liioittelua…..
 
Ettei homma menisi ihan vakavaksi pistetään loppuun vielä kuva rastien leimauksen kehityksestä, jossa en oikein pysy mukana...
 
 

 

3 kommenttia:

 1. "...piti ängetä mukaan Halloween Hikeen, Laukaalle" - Laukaaseen, kele! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... Ja tässä vielä kasa pisteitä, pilkkuja ja välilyöntejä lisättäväksi............,,,,,,,,,,,,,, . Suokaa anteeksi. Kansakoulupohjalla ei pysty parempaan... 😃

   Poista
 2. Hienoa raporttia, R.I.P Veli😭 osanotot omaisille.

  VastaaPoista