Sivut

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Valinnan sietämätön vaikeus….


Keeevät toi, keeevät toi auto…, ei kun pyöräkuumeen. Vaikka muutama kirjoitus sitten ihan vakavissani ajattelin, että pärjään tämän kesän vanhalla ”Spessullani”. Mutta niin, niin sitä vaan miehen mieli muuttuu. Jos ihan totta puhutaan, eihän tähän ole oikein mitään järkeviä perusteita, mutta, mutta.. Kysynpähän vaan: Kuka nyt pyöräilijää, minusta puhumattakaan, voisi järki-ihmisenä pitää?
Ja tästähän se harventuvien hiusten harominen alkoi….. Onneksi (tai onnettomuudekseni) alkava 19 maastopyöräilyvuoteni on antanut jo jotain pohjaa siihen, että tietää (noin suurin piirtein) mitä haluaa. Vai pitäisikö kääntää toisinpäin, tietää mitä ei halua. Nettiä selailemalla on tehty se suurin pudottelu. Voi olla että ”lapsi on mennyt pesuveden mukana”, mutta tällä hetkellä alkaa olla homma jonkinlaisessa haarukassa.

Prosessi on mennyt jotenkin näin:
1.       Täysjousto ja piste. Vanha mies haluaa mukavuutta ja antaa nuorenpien ajaa kilpaa kelloa vastaa. Olen kuitenkin enemmän ”vaeltelu pyöräilijä” ja menen osallistumaan joihinkin tapahtumiin omaksi ilokseni, enkä ajanoton takia. Jos haluan ajan, mukanani kulkee aina 2-3 laitetta joilla sekin onnistuu.
2.       Haen ehdottomasti 29” pyörää. Sitten alkoi mietintä 27,5” kohti. Hyvää, varmaa ja luotettavaa vertailevaa tietoa on mielestäni heikosti saatavana. En tahdo oikein luottaa yksittäisen henkilön ”mutu” tuntumaan. Ehkäpä hieman markkinamiesten värittämiä speksejä löytyy Giantin tämän vuoden kuvastosta.
 
3.       Halusin pysytellä isommissa ”valtamerkeissä”. Valinta voi olla vähän tylsä, mutta ei voi mennä pahasti pieleen. Ja niin, ”Spessu” ja ”Gigatti” alkoivat olla loppusuoralla.
4.       Vielä piti välttää ko. merkkien ”sudenkuoppia”. Esim Spessun takapään BRAIN kuului joukkoon EHDOTTOMASTI EI. Vaikka ehkä saan nyt jonkun vihat niskaani, niin ”ketulla” on tottunut siihen, että voi ajella huoletta muutaman vuoden. Brainia huollatat minimissään kerran vuodessa, eikä se huoltokaan aina ole ihan simppeli juttu….. Taas joku näkee ”punaista”… Kysytääs: Kaikki Brain takajoustolla ajavat: Oletko varma, että se toimii juuri nyt, niin kuin se on tarkoitettu toimivan? Täällä ainakin, HEP. TIEDÄN, että se ei toimi pyörässäni oikein/täydellisesti, mutta en ole vielä viitsinyt sitä huoltoon lähetellä, koska toimii nyt vielä ”jollainlailla”...
5.       Ajatuksen tasolla on myös tuumailu… Jospa ostaa alu runkoisen pyörän ja säästää kuidun vanteisiin…. Köyhän on pakko tehdä kompromisseja. Aina ei saa kaikkea mitä haluaa……
6.       Tällä hetkellä kyselen kyseisistä merkeistä niitä ”viimeisiä hintoja”, joistain malleista. Toivotaan, että jossain vaiheessa hinta ja laatu kohtaa. Onnekseni asialla ei ole suurempaa kiirettä, eikä raha hirmuisesti polta taskun pohjalla… Ainakaan vielä….


Priodisoimista….

Tämän vuoden touko-kesäkuun maastopyörätapahtumat vaativat vähän miettimistä. Joka viikonlopulle näyttää olevan jotain. Ennen Tahkoa vapaana on vain Juhannus. Jussinakin jotkut kuuluvat menevän Alastaroon ajelemaan kilpureillaan….
10.5                     Nurmijärvi
18.5                     Peurunka4-satanen
24.5                     Aulanko
1.6                       Tour de Tampere
8.6                       Korso96
14.6                     Jyväskylä

Kiirettä pitää, jos aikoo kaikki kiertää. Vielä pitäisi johonkin väliin sovittaa, jo perinteiseksi muodostunut, Tampere-Seinäjoki maastopyöräretki. Ihan vaan senkin takia, että tulee yksi vähän pidempi ajelu ennen Tahkon 120 km.
Ja muuten…. Työantajallakin voi olla jotain sanottavaa tähän vielä….

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia spekulointeja. Itse päädyin 27.5 Anthemiin, jonka pitäisi tällä viikolla saapua.. Ps. TdT:n ja Korson välissä olisi tarkoitus ajaa s-joki-jämijärvi-tampere -väli, joten koitahan ajoittaa lomia sopivasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt Mikko enää sekaa ajatuksiani... :-( ps. Pelkäätkö ylikuntoa, että tarvitset "jarrumiehen" matkaan....

   Poista
  2. Kyllä sitä vaan mielellään tässä iässä hankkii huoletonta, huoltovapaata ja luotettavaa kalustoa. Lisäksi mukavuutta kuten tekstissäsi mainitsit. Olen nyt ajanut muutaman viikon jäykkäperäisellä eikä sellainen pitemmän päälle nappaa. Mutta ei nappaa sekään, että iskareita pitää huollattaa vähintään kerran vuodessa.

   Poista