Sivut

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kuolema korjaa satoa....Lähiomaisen kuolema ei koskaan ole ”kiva” juttu. Niinpä minunkin sydämeni jätti pari lyöntiä väliin, kun vaimo eräänä iltana ilmoitti varsin suoraan: ”Mä oon kuollu!” Käsitin kyllä heti, ettei tällä kertaa ollut kysymys liiallisien kotitöitten aiheuttama "psyykkinen kuolema", vaan nyt oli tosi kyseessä. Koska kuitenkin yritän kaivaa asioista positiivisiakin näkökantoja, mielessäni olin jo presidenttiainesta. Sauli Niinistön aikoinaan lanseeraamat, ”puolivallattomat leskimiespäivät” siinsivät jo aatoksissa.
Ajatuksiani kylläkin haittasi se, että tuo kuollut näytti kylläkin varsin elävältä, kuolleeksi.  Vielä kun kertoi, että kuolemansa oli sattunut jo pari päivää sitten, tulin tulokseen, että elvytystoimiin ei ehkä kannata enää ryhtyä. Senkin tiesin, että ”suusta suuhun” tekohengitys aiheuttaisi ehkä sellaisen primitiivi reaktion, että minulle olisi syytä tulla nopeasti pakenemis reaktio. Sellainen tyypillinen; Minä määrään suunnan ja vaimo vauhdin….

Pohdin myös, oliko tämä sellainen ”välikuolema”, jota joskus tapaa miesten saunailloissa…..
Tämä kuolema olikin enemmän teknistä laatua. Hyvin palvellut Polarin (nimi muutettu, mutta käytetään nyt tarinan kerronnan helpottamiseksi nimeä Polar) sykemittari oli tullut ”tiensä päähän” ja elvytys uudella paristollakaan ei enää tuottanut tulosta. Sykkeitä kun ei enää löytynyt, vaimo katsoi olevansa teknisesti kuollut.

Mikäs siinä…. Pidimme palaveria, (ilman kahvia ja kuivaneita pullia) minkälainen uuden sykemittarin pitäisi olla ja mitä ominaisuuksia siitä pitäisi löytyä. Itsellähän ranteessa tikittää Polarin (nimi muutettu) RC3 GPS. Netissä surffailun ja vertailujen jälkeen suuntasin paikalliseen G-kauppaan.
Väliin pieni varoittava sananen… Taas kerran huomataan, että urheileva vaimo tulee kalliiksi. Nytkin joutui uhraamaan tukun rahaa, jolla olisi ostanut jotain kivaa, kevyttä ja turhaa omaan pyöräänsä. Kyllä vaimojen paikka olisi siellä perinteisessä ”hellan ja nyrkin välissä”. Varokaa siis urheilevia leidejä!!!

Koska uhrattava rahamäärä piti minimoida ja siitä saatava hyöty maksimoida, ostin vaimolle ”lahjaksi” Polarin M400:n. Vielä ei ole paljastunut montako irtopistettä kolahti pistesankooni. Plop, plop….
 
 

Muutaman päivän käyttökokemukset ovat varsin myönteisiä. Hinta(?), laatu ja design kohtaavat……

Jäädään seuraamaan tilannetta…..

 

Saunailloista…..

Tuolla jossain tulin viitanneeksi saunailtaan. Pistetääs tähän loppuun vielä lista naisten ja miesten saunailtojen eroista.  Eläköön, se pieni ero…..


Saunailta miesten  tapaan:

Miehet : Hei, pidetäänkös poikain saunailta?
6 miestä: Joo, tottakai
Kaikki saapuvat paikalle. Otetaan olutta ja miestä väkevämpää. Paistetaan makkaraa ja saunotaan. Kaikki lähtevät baariin ja ovat siellä tappiin saakka. Päätetään ottaa uusiksi mahdollisimman pian.

 

Saunailta naisten tapaan:

Hei pidetäänkö tyttöjen ilta. Saunotaan, pidetään nyyttärit, juodaan punkkua, skumppaa, ihan kaikkea ja sit baariin.
12 naista: Joo, jee, ihanaa... Kiva päästä vähän tuulettumaan.

7 naista saapuu paikalle. Muille tuli kaikkea muuta, sairautta ja sen sellaista (mies mököttää ja lapset itkee perään. )
5 ei mene saunaan, koska juuri on käynyt suihkussa, meikannut ja laittanut hiukset.

3 ei syö, koska maha alkaa pömpöttää.

4 ei ota alkoholia koska tuli autolla ja pitääkin lähteä aikaisemmin kotiin.

Lopulta ehkä 3 lähtee baariin, yksi katoaa heti jonnekin.


 2 naista toteaa: tää on aina tämmöistä


1 kommentti: