Sivut

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhla-ajon info 2.....
Vielä muutama päivä ja taas mennään kohti Tahkoa. Tänä vuonna meinasin jättää Tahkon väliin, mutta ei vain osaa olla poiskaan. Edellisinä vuosina olen jo kirjoitellut, etten sinne ainakaan reitin takia lähde. Enemmän se on kavereiden tapaamista ja ”Tahkon hengen” haistelua. Ollaan me maastopyöräilijät vain yhtä suurta perhettä.
Tänäkin vuonna menen ”vain” yöajeluun. Ei ne ruuhkat ja jonossa ajo nyt niin paljon kiinnosta. Tänä vuonna ei muutenkaan ole kiirettä. Aikatavoite on 4,5 tuntia. Siitä ehtii vielä moikkaamaan pitkän matkan lähtijät aamu viideltä ja ei jää niin paljon ”luppoaikaa”, että ehtisi kylmettyä lähtöä odotellessa. Joskus on tullut ajettua ”liian nopeasti” ja saanut palella kavereita lähtöön odotellessa. Olenpa tainnut joskus lähteä ”kämpillekkin”,  kun vilu on yllättänyt. Katsotaan nyt pystyykö ajamaan aikatavoitteen mukaan vai lähteekö porukka viemään mukanaan….Harjoittelun tulosta….
Vaikka kuinka olen yrittänyt välttää sanaa harjoittelu, niin olkoon nyt tuossa. Kaikki tämän vuoden pyörällä ajelut on tähdännyt vain pk alueen parantamiseen. Tämän kauden päätavoitteet kun ovat Juhla-ajoni ja Mtb seikkailu, niin hitaasti kiiruhtamisen taitoa ja jaksamista kaivataan.

Parina viime viikkona olen huomannut, että tulosta on alkanut tulla. ”Normaalilla” pk lenkkivauhdilla ajellessa on syke tippunut noin kymmenen pinnaa totutusta.     On tyytyväinen hän… Nam..


 Onnea arvonnassa….

Silloin kun vaimo on valinnut lapsilleen isää, en ilmeisesti minäkään ihan Mustaa Pekkaa, tässä arvonnassa,  ole käteeni saanut. Pari seikkaa tästä todisteena…..
Juhannuksena tuli 29 vuotta ”papin aamenesta”. Kiitos tästä vielä entisen tyttöystävän suuntaan.

Toisena kohtana tapaus elävästä elämästä: Työmatkalla ajauduin urheiluvälinekauppaan, jonka nimenä on iso vaatekoko. Kuinka ollakkaan, hairahduin vielä pyöräily osastolle (?). Samaan aikaan paikalle saapui, arviolta kuusissakymmenissä oleva pariskunta. Mies ihan ”normi vaatetuksessa”, rouvalla vähän parempaa päällä. Rouva näytti muutenkin ”vähän” siltä, ettei ollut ihan omimmissaan ja tutuimmissaan ympäristössä. Mies katseli ja hypisteli ajovaatetusta, paitaa, takkia, housuja ja kenkiä. JOKA kerta kun mies pysähtyi katsomaan jotain vaimo kommentoi tympeällä äänensävyllä: ”Mihin sä tuollaista tarvitset”, ”Pitääkö nyt vanhan miehen näyttää joltain urheilijalta”, ”Yritätkö olla jokin tekstiiliurheilija” , ”Et sinä nyt ainakaan tuollaista tarvitse”, ”Höh, vanha mies, yritätkö näyttää nuoremmalta kuin olet” jne. jne.

Aluksi tuo huvitti, mutta jossain vaiheessa alkoi käydä miehen puolesta sääliksi. Piti oikein pidätellä, ettei mennyt sanomaan miehelle: ” Kun vaimo menee seuraavan kerran vaatekauppaan, mene itsekin mukaan ja kerro nuo samat lausahdukset takaisinpäin”.  Niin se minun onneni.….  Ei TODELLAKAAN tarvitse kuunella vaimolta tuollaista tekstiä……..
 
 


Ohjeet VEMAn juhla-ajoon osallistuville:
 
Aika 03.07.perjantaista (klo 21.00) 04.07. lauantaihin (n. klo 17.00). 
Lähtö Hämeenkyrön St1 huoltoasemalta klo 21.00. Olethan paikalla viimeistään 20.30 niin saadaan informaatiot jaettua, pyörät vertailtua ja tavarat jaettua.
Maali Seinäjoella ( KK-sauna) lauantaina 17.00. Siihen ainakin pyritään… Maalissa sauna , ruokaa ja juomaa.
Osanottomaksu  0,00 euroa
 Ajosuoritus:
 Matka ja ajoaika on pitkä. Ajomatkaa tulee yli 250km, riippuen lopun reittivalinnoista. Reitti on alkuosaltaan, Kurikkaan (200 km) asti, pääosin helppoa hiekkakangas ajelua. Tämän jälkeen reitin luonne tulee muuttumaan ihan tunnistettavaksi maastopyöräilyksi. Kurikassa mietitään jatkoon sopivia reittivaihtoehtoja porukan kunnon mukaan. Tarkoitus on, että mahdolliismman moni pääsisi retken maaliin  asti. Noin tunnin välein pidämme muutaman minuutin tauon, jolloin ajovaatteita ym. ehtii säätää ja patukan syödä tai käydä puskassa.
 Ongelmat reitillä:
-          Teknisten tai muiden pulmien vuoksi, jäädään auttamaan. Jos ongelma on isompi, huoltoauto kutsutaan hakemaan ja muu porukka jatkaa matkaa.
-          Pyörä hajoaa tai ajaja väsyy: huoltoauto hakee kuskin ja pyörän sovitusta paikasta.
-          Ongelmien välttämiseksi huolla pyörä hyvin ennen H-hetkeä ja valmistaudu edeltävä viikko, kuten olet pitkään kisaan tottunut valmistautumaan (lepo, tankkaus). Muista myös oman pyöräsi kriittiset varaosat mukaan (takavaihtajan korvake, ketjuliittimet, sisärengas…)
 
Varusteet ajorepussa:
·            Puhelin ja GPS-laite
·            Varavirtaa niin puhelimen kuin GPS-laitteen lataamiseen.
·            Juomaa ja energiaa riittävä määrä.
·            Henkilökohtaiset allergia- tms. lääkkeet, myös parasetamoli/ibuprofein saattaa tulla jossain kohtaa loppureitillä tarpeeseen.
·             Vaatetta: kevytkuorivaatteet, kerrasto mahdollista tummumista/kylmettymistä varten. Märällä säällä kuoret kenkiin ja varahanskat.
·            Oman pyöräsi kriittiset varaosat: korvake, ketjuliittimet, sisärenkaat
 
Omakustanteiset ruokailumahdollisuudet ajon aikana:
- Hotelli Jämi, Jämijärvi (n. 23.30) Ravintola menee kiinni 24.00 Yritetään ehtiä…….
- Nummijärvi, Kauhajoki. (n.06.30) Huoltoauto tarjoaa aamupuurot……
- St1 huoltoasema, Kurikka (n. 11.00 Rolls yms….
 Varustesäilytykset:
-          Kaikki varusteet kulkevat huoltoauton mukana. Auto tavataan 2-4 tunnin välein. Kaikenlaista omaa evästä, vaihtovaatteita, varaosia yms voi jättää autoon kuljetettavaksi.
-          Huoltoautossa varapyörä, vettä yms.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti