Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Ennakko: Haanja 100, Ainult hulludele

Haanja 100, Vain hulluille. Tarvitseeko kirjoittaa vielä jotain…? Tuossa taitaa olla jo melkein kaikki…..Maassa, jossa on Tahkon kokoisia ja isompia maastopyörätapahtumia useita, maastopyöräilijöitä täytyy olla ”pilvin pimein”. Kun järjestäjät 10 vuotta sitten alkoivat suunnitella Haanjan alueelle maastopyörätapahtumaa, jossa olisi kantavina teemona: Vain hullluille tai ainoastaan friikeille, tapahtumassa täytyi olla jotain extraa… Tai pitäisikö sanoa extremeä…. Tuota ”jotain” on vuosittain kokemassa noin 50 Suomalaistakin ajajaa. Seinäjoen PyöräPoikien ja Cycling el burron ajajat ovet ottaneet tapahtuman ohjelmiinsa ja heitä taitaa olla yli puolet Suomalaisista. Loput ovat hivenen yksittäisiä osallistujia ympäri Suomea. Moni jää ”koukkuun” ja Haanjaan PITÄÄ päästä, vuosi vuoden perään . Siinä on sitä jotain…. No, toisaalta jotkut ei halua enää Haanjaan palata.. Voi olla että minullakaan ei lauantain aikana ole kovin positiivistä sanottavaa, eikä ilmoittautuminen seuraavaksi vuodeksi ihan päällimmäisenä ajatuksena ole…. Ihmismieli on kuitenkin ihmeellinen. Se pyyhkii muistista erittäin negatiiviset muistot. Suojelee kuulemma näin kokijaa……
Reitti koostuu kahdeksikon muotoisesta 100 kilometrin lenkistä. Alkuosan 60 km peruslenkistä ja 40 km perälenkistä, joka kierretään vuoro vuosin eri suuntaan. 100 mailin ajajille on alkulenkillä 20 km lisälenkki ja perälenkki kahteen kertaan.

Maapohja on erittäin ”kosteusherkkää” ”haanja” mutaa. Jos on kuivaa, se on kuin asfalttia, mutta jos sataa….  ”Onnes, tota ei sada…”

Mäkiäkin löytyy…  Alkumatkasta käydään mm. Viron korkeimmalla paikalla. Suur Munamäg noustaan asfalttia, mutta lasketaan toiselta puolelta pientä polkua. Siis ne laskee, jotka uskaltaa… Perälenkillä on myös legendaarinen ”massamurhaaja”. ”Voi hevon vittu”… Kuvaa kyllä tunnelmia. Pitää vielä muistaa, että tässä mennään vielä alkuosan loivaa. Se nimittäin jyrkkenee loppua kohti…… Tänä vuonna loppulenkki kierretään ”onneksi” niin päin, että ”massamurhaaja” tullaan alaspäin. Tilanne ei paljonkaan helpotu. Pyörä tulee kylläkin helpommin alaspäin…. Monet odottavat myös n. 80 km paikkeilla olevaa ”tuplaa”. Pari Kinahmia peräkkäin ja välissä serpentiini alastulo.
Hyvin järjestetyn kisan kruunaa mahtavat huoltopisteet. ”Normaalin” tarjonnan lisäksi löytyy syötävää pyttipannusta juustokakkuihin. Nälissään ei siis tarvitse olla, jos vain ehtii pysähdellä huoltoihin…

 Loppuun vielä tunnelmakuvaa tulevasta….
Yksi
Kaksi
Kolme
Neljä

JOS nyt kuitenkin vielä haluat mukaan ensi vuonna, muista että 500 osallistujan kiintiö täyttyy nopeasti… Niin… Ja sinua on sitten ainakin varoitettu….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti