Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Opetellaan, opetellaan



Vaikka tuo pyörällä ajelu ei nyt vieläkään ”töki”, talvi tekee vääjäämättömästi tuloaan. Vaikka nykyään monet ajelevat maasturilla ympäri vuoden, hiihtokin vaihteluksi voi olla ihan virkistävää.

Eilen saavuin taas Ylläkselle perinteiselle ensilumen ”leirille”.
 


Tämän hetkiset tunnelmat ovat kyllä varsin ristiriitaiset. Miksikö??? Tehdäänpä +/- lista..

- Mieli menisi nopeampaa, kuin taito ja kunto edellyttää…
- Käsien hommana on pitää mies pystyssä, horjuvassa tasapainossa. Eteenpäin vievässä liikkeessä ei käsillä ole mitään roolia.
- Homma on hosumista ja suksen liuuttamisesta ei voi kuin haaveilla.
- Jossain kaukaisessa menneisyydessä olen kuullut sellaisesta hiihtotyylistä, kuin ”Wassu”.

+ Takassa palaa edelleen koivua, eikä hiilikuitu komposiittia.
+ Päivän toisella lenkillä tuli jo joitain flashbackkejä, toki kelikin oli hivenen liukkaanpi…


Jotenkin on helppo ymmärtää näitä nykyajan nuoria. Mulle kaikki heti ja nopsasti, ei oikein toimi tässä hiihdossa.
 

Olen PÄÄTTÄNYT, että tällä viikolla teen kaiken toisin, kuin ennen. Keskityn tekniikan treenaamiseen. (Niin kerrottakoon, että ole lähes täysin vapaan hiihtäjä.) Tavallisesti on tullut kerättyä ”hullun lailla” kilometrejä, näillä keikoilla. Muutaman tunnin hiihdon jälkeen, ei kyllä ole voinut puhua hiihdon tekniikasta. Homma on ollut siinä vaiheessa lähinnä selviytymistaistelua eteenpäin. Nyt hiihdän vain lyhyitä ”tinttejä” (2-3 kpl/päivä) ja kun tuntuu siltä, että tekniikka alkaa hajota, heti pois kämpille huilaamaan. Katsotaan sitten, muutaman päivän kuluttua, kuinka käy….




Piti olla juhlimassa ”taaaaas” yhtä pyöräilykaveria 50 kerhoon. Vähän ”Pohojalaasta” pelotti lähteä ”Päijänteen itäpuolelle” juhlimaan. Vaimon kanssa epäiltiin joutuvamme johonkin nurkkaan seurustelemaan toistemme kanssa. (No, se ei tietysti olisi huono vaihtoehto ollut sekään.) Mutta vuosien varrella on kuitenkin kertynyt pyöräilystä tuttuja ympäri Suomea. Ja lisää tuli juhlissa…. Ollaan me suurta pyöräilyperhettä…. Juttua riitti… Kiitos vielä kerran Ismolle juhlista, sahdista ja saluunan tarjoiluista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti