Sivut

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

2014 vol. 2


Vuosi on päässyt pyörähtämään alkuun.. Eipä voi sanoa, että perinteisesti. Lumi loistaa edelleen poissaolollaan……

Loppiaisviikonloppuna tuli avattua tämän vuoden pyöräilykausi. En muista, että jo tässä vaiheessa olisi koskaan ollut ajettuna toista sataa kilometriä. Lauantain lenkki oli sitä normaalia ”tappelua” typeryyttä vastaan Pyöräilyä ei meinannut saada rennoksi ja poluilla ajotaidon tuntui kadottaneen tyystin. Sitten äkkiä, noin 40 km kohdilla ajo vain alkoi tuntua siltä, miltä pitääkin ja alkoi taas hymyilyttää. Loppiaismaanantaina tuo helppous löytyi neljän kilometrin jälkeen. Siitä eteenpäin oli sellainen Matti Heikkisen ”pölhö päivä” (ilman lopun oksentamista!). Kylläs tiedätte… Teki mitä teki, tuskin edes hengästyy. Matkan varrelle sattuneet pari mäkeäkin meni ”isolla rieskalla” heittämällä ylös. Kyllä pyöräily oli kivaa!!!

Samalla on tullut koeajeltua pari uutta varustetta.

 
 
 Shimano SH-MT91
 

Uudet Simanon ajokengät tuntuvat varsin hyviltä. Eipä jalat enää ole palelleet, vaikka ei vielä ole pakkasissa päässyt kokeilemaankaan. Mutta jollain lailla jo näen itseni, ”vaelluskenkieni” kanssa Pöyrisjärven seuduilla, ensi kesänä….


Toinen liittyy näkemiseen.

 
SolarStorm X2
Joulupukki toi uutta lamppua. Voisi oikeastaan sanoa, että nyt koko/teho/paino alkaa saavuttaa lampuissa sellaisen tason, että…että… Voi vaan peukuttaa. Vielä kun akutkin kehittyisivät samaa vauhtia….


2014

Tässä on taas ollut aikaa mietiskellä tulevaa vuotta. Sen verran motivaatiotakin liikkumiseen on hankittu, että varasin majoituksen Tahkolta ja Syötteeltä. Vielä kun uskaltaisi ilmoittautua…. Ja mille matkalle… Vai jättäisikö pyörän ”vahingossa” kotiin ja tulisi tapahtumapaikalle ”turistina”. Ottaisi rennosti ja menisi reitin varteen huutelemaan asiattomuuksia. Kuulostaa sekin varsin hyvältä vaihtoehdolta… Ja tietysti siinä sivussa nauttisi laihdutusjuomaa… Nyt taisi mennä vähän sisäpiirin vitsin puolelle. Yritetäänpä vähän avata. Vaimon kanssa katseltiin eräänä iltana televisiota ja kun kolmannen kerran tuli mainos ”Konjakki” nimisistä laihdutuspillereistä, mekin päätimme aloittaa heti ”laihiksen”. Kun siihen hätään ei ollut pillereitä tarjolla, haettiin lääkettä kaapista nestemäisenä. Näin helposti sitä sai joulun aikana kertyneet kilot kyytiä…. Ja tuli ihan hyvä mielikin… Tulee vielä mieleen juttu ”koskenkorva-dieetistä”, mutta antaa nyt olla… En viitsi saattaa jotakuta tipatonta viettävää kiusaukseen…

 
Pari laihdutusvalmistetta....
 
Motivaatio on kyllä majoitusvarausten jälkeen ollut nousussa. Olen herätellyt taas, jo viime vuodesta tuttua ”Paavo Nurmiharjoittelua” ja kävelyä töihin, 2,5 tuntia/sivu. Siinäkin oli tietysti hyvä aloitus: Satoi vettä koko matkan. Mutta mitäpä se nykyisellä core-tex kaudella sitten haittaakaan.
Myös spinning on kutsunut ja pari päivää sitten perjantaina tuli vedettyä kovin 1h 45min siinä lajissa. Piti jo pari kertaa ”vannoa” Kinahmin nimeen, ettei olisi luovuttanut. No… Vielä olisi ollut varaa kiristää El Grandella tai ylivertaisella Syötteellä. Tarkoitus olisi yrittää käydä tämä kevät aktiivisemmin polkemassa ja katsoa, onko siitä jotain hyötyä. Tuskin haittaakaan…
Samoin tämän kesän suunnitelmiin kuuluu mahduttaa tai elvyttää vanha rakkaus. Inkkarilla melonta. Sekä vaimo, että minä tunnumme taas kaipaavan kivoja erämaajokia ja helppoja koskipaikkoja…… Jos joku haluaa lähteä ”viemään” meitä esim. laskemaan Vaikkojokea Kaaville, voi yrittää houkutella….


”Let's be careful out there”
Jotkut ehkä muistavat tuon, Hill Street Bluesin ylikonstaapelin lauseen aamun käskynjaon lopuksi. Tähän kevyenä aasinsiltana voisi kertoa paikallisessa lehdessä olleen yleisönosasto kirjoituksen.

 

Mistähän johtuu, että heti alkoi syyttävä sormi osoitella minua??? Jouduin kuitenkin toteamaan, etten voi olla minä, koska lamppuni valaisee tietä VAIN 300 metriä……

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti