Sivut

tiistai 10. helmikuuta 2015

Hys hys.....


”Se huutaa, joka pelkää” sanonta ei oikein toimi urheilupiireissä. Ainakin joukkuelajeissa esim. jääkiekko ja jalkapallo pelko aiheuttaa vaikenemista. Siis jos joku joukkueen jäsen vähänkin loukkaantuu, kaikki on ihan hys hys… Pelätään, että vastustajat saavat jotain etua siitä, kun tietävät tietyn pelaajan olevan sairastuvalla.
Koska olen kuitenkin vastavirtaan uija, tutkaillaan (seikkailu)joukkueen terveydentilaa. Tuleepa sitten ainakin kaikkien tietoon jo hyvät selitykset, miksi jäätiin viimeiseksi, eikä kyetty olemaan toiseksi viimeinen. Varmaan jokainen lukija jo tietääkin, että kaulasta ylöspäin olevia vikoja ei sitten enää lasketa. Hullunpapereissahan tässä ollaan monien mielestä oltu jo iät ja ajat.

 Joukkuetoverilta ei mitään uutta. Viettää rauhallista astmaatikon elämää. Tauti vähän ailahtelee, mutta asian kanssa pärjätään.
Itselläkin terveystilanne on suht normaali, paitsi…. Ennen joulua onnistuin saamaan itselle tenniskyynärpään. Itse en ole vielä pystynyt tekemään diagnoosia siitä, johtuiko se liiasta vai liian vähästä liikkumisesta. Paljon se kuitenkin on haitannut esim. hiihtämistä. Pari viikkoa sitten lääkäritäti pisti sinne kortisonia ja antoi lähetteen fysikaaliseen. Mikäs siinä ”Firman piikkiin”.

Valikoin hoitolaitoksen, joka mainosti ”sokkiaalto” hoitoa. Ilmeisesti näillä seuduilla aika uusi hoitomuoto. Pitäisi olla mainosten mukaan tehokaskin. Tai tuskin mainos koskaan muuta väittääkään.  Siispä sinne…..
Miltäs se sitten tuntui…. Nooo…..  Jos tuollaisella ilmaporavasaralla taotaan kyynärpäässä ”kiukkusuonta”, niin miltä se sitten tuntuu.  Varmaankin masokistin unelmalta. Vaikka meitä pitkien matkojen pyöräilijöitä aina joskus masokisteiksi arvellaan, ilmeisesti löysin itsestäni joitain inhimillisiäkin piirteitä ja piti ”vetää henkeä” aika monta kertaa.

Mutta piru…. Kaksi hoitokertaa takana ja tuntuu tehoavan….

 

Palaudutaan…….


Viikon puheenaihe oli tietysti Jyväskylän yliopistossa tehty tutkielma oluen käytöstä palautusjuomana. Vielä kun tuo tuleva pääministeripuolue alkoi suitsia tuon palautusjuoman myyntiä pois ruokakaupoista, täytynee pistää vipinää kinttuihin. Eli tilailla Virosta lavallinen AIVB:tä. Riittääpä sitten pitkälle kesään. Taitaa riittää jopa tankkausjuomaksi asti…. Ruotsalaisten ”mellakkaöljyyn” en koske, ja piste.
 
 
Myönnän että olen tämän suhteen myöhäisherännäinen. Joskus hulluina urheiluvuosinani, olin (lähes) aina ”toisen päivän kilpailija”. Sitä nyt en tietenkään myönnä, että harjoittelussani olisi ollut jokin vialla. Aina kuitenkin tuntui siltä, että ensimmäinen päivä ”avasi” paikat. Itse pidin siihen syynä hyvää palautumiskykyäni.

Epätieteellisten tutkimusteni tulos oli se, että lasi-kaksi punaviiniä rentoutti kisakireät lihakset. En tiedä mikä siinä oli, mutta punkku vaan tuntui toimivan. Kaverit kylläkin veti ihan tunteella, nyttemmin tunnustettua palautusjuomaa, ja vähän katsoivat pitkään minun snobbailuani viinilasin kanssa.

Mutta uskottavahan se on…. Yliopistoa…..

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti