Sivut

torstai 28. toukokuuta 2015

Piikkigate.......Pari päivää olen joutunut paistattelemaan julkisuuden valokeilassa. Puhelin on soinut ja piipannut aika tiheään tahtiin. Mutta alkaa ymmärtää myös näitä ”kesto julkkiksia”.  Eilen ei enää kukaan ollut kiinnostunut minusta. Enkä aio ensiviikolla julkistaa salarakas,  ero, yms. uutista. Eiköhän tämä julkisuus ollut tässä. Toivottavasti…….
Viime kirjoituksessa kerroin jo erään maanomistajan suivaantumisesta maillansa liikkujiin.

Viikonlopun aikana alkoi tulla kuvia ko. palstalta löydetyistä metallipiikeistä enemmänkin . Ihmiset mielsivät minut joksikin ”tietotoimistoksi”. Aloin jakaa SOMEen ihmisille varoituksia. Pääasiassa maastopyöräilijöille, koira piireihin ja hevos ihmisille. Homma ”räjähti käsiin”. Jakoja ilmestyi HETI satoja ja toimittajat kiinnostuivat tilanteesta. Radioon haastatteluja ja usean toimittajan kanssa paikalla käynti.

 
 

Vaikka olen yrittänyt koko ajan kertoa, etten halua mitenkään puuttua ulkoilureitti riitaan, haluan vain, että piikit saadaan pois maastosta vaarantamasta ihmisiä ja eläimiä, kaikille toimittajille viestini ei ole mennyt ”perille”. Ei kait olisi kovin mediaseksikästä ja taitavat nuo asiat kai liittyä toisiinsa.
 
 
 
 
KIITOS kaikille, jotka ovat löytäneet ja poistaneet piikkejä maastosta. Itsekin tuli käytyä ”pari kertaa” potkiskelemassa maata paikoilla. Tietooni ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut. Muutama maastopyörän rengas nyt meni, mutta eikös se kuulu lajin luonteeseen…..

Parina tarkentavana asiana kerrottakoot:

- Paikka sijaitsee muutaman sadan metrin etäisyydellä lähimmistä taloista. Itse maanomistaja asuu kilometrien päässä.  Eli ei olla kenenkään talon nurkalla.

- Piikkejä ei ollut vain baarrikaadiet ohittavilla/kiertävillä paikoilla, vaan koko palstan kaikilla poluilla.

- Ko. polkua olen lenkkeillyt kolmisenkymmentä vuotta ja mielestäni se on ollut aina tuon levyinen.

- Viime syksynä ei kaupunki kaatanut palstalta ”tukkipuuta”, vaan niitti reitin reunoilta peukun paksuista pajua. Tämä oli se ”viimeinen niitti” maanomistajalle irtisanoa ulkoilureittisopimus, kun kaupunki oli ”kaatanut metsää 20 metrin leveydeltä”…..

- Tarvitseeko jatkaa listaa……..? Enkä nyt kerro suvusta ja sen tekemisistä enempää L …..

 

Vielä muutamia linkkejä aikajärjestyksessä:
Face

Ilkka  Uskokoot kukin mitä haluaa......


TdT
Jutellaas vähän pyöräilystäkin… XX TdT oli taas maineensa veroinen. Korkeammatkin voimat olivat mukana ja ”tilattu” sateen loppuminen tuli ihan ajallaan. Ensimmäinen tunti oli vähän luikkaan oloista, mutta yllättävän nopeasti  kivet ja juuret kuivuivat. 2A ryhmä eteni varsin sujuvasti ja eipä tuolta (huonolta) huumoriltakaan tainnut ilman moni selvitä. Kiitos porukalle. Kiitos vetäjille Markukselle ja Pertille . Kiitos huolloille. Kiitos Tampereen ja Nokian polut, kalliiot ja hiekkaharjut. Aika monella tapaa voisi viettää kahdeksan tuntia huonomminkin…..

 
Huokausten kallioille nousu saa loppuosalta jo miehen irvistämään...
 
 

Vetäjän "viiva"...

Loppuun vielä hatunnosto Mikon extreme porukoille. Ollappa vähän nuorempi ja kovakuntoisempi, niin…….Remonttia….
Tampereella sai takavaihtaja ”vähän kipeää” ja eilen yhteislenkillä haukkasi ”häkki” pinnoihin kiinni. Onnuttiin kotiin ja sitäpä tässä seuraavaksi pitäisi mennä katsomaan. Saako vielä väännettyä suoraksi, vai meneekö kaupan kautta illalla töihin…..

Tämäkin kait kuuluu ”lajin luonteeseen”…….
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti