Sivut

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Juhlavuoteen......


No hei taas, kaikki lukijat (kaikki kolme) ja tervetuloa tähän vuoteen. Niin kuin otsikostakin jo voi päätellä, ainakin itselle tämä vuosi on erityinen. Mutta eipä mennä asioiden edelle, vaan kertoillaan ihan muuta aluksi.

Tikulla silmään…


Sanontahan on, että sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Tästäkin huolimatta otan riskin ja (onneksenne) lyhyesti muistelen, mitäs sitä tuli oikein tehtyä.
Vuosihan oli varsin kaksijakoinen. Alkuvuosi pyöräiltiin ja loppuvuosi tehtiin remppaa. Vaikka en nyt tieteellisen tarkasti kirjaa liikkumisiani, epäilen että vähän vajaat 450 tuntia tuli oltua pyörän kanssa liikenteessä. 500 tuntia olisi mennyt helposti rikki, jos olisin ajanut syksynkin normaaliin tahtiin. Mutta jos ja jos. Siihen sitten kaikki muu höntyily päälle….. Hiihtoa ja lumikenkäilyä kyllä tuli olosuhteista johtuen masentavan vähän.

Edelleenkin painotan sitä, että LIIKUIN. En HARJOITELLUT. Joskus elämässäni olen sentäs harjoitellutkin, eli tiedän kyllä erottaa nämä kaksi asiaa.

Kauden ”päätavoite” Syöte MTB (120km) meni ihan kunniakkaasti läpi ja olen sikäli tyytyväinen.

 

Entäs sitten…..

Tämän vuoden liikkuminen on alkanut jotenkin nihkeästi. Pitäisi ilmeisesti asettaa jokin tähtäin, tavoite. Ehkäpä se motivaatiokin sieltä jostain sitten löytyy.

Otetaas esimerkki tämänhetkisestä:
·         Pe kävely töihin
·         La ap, koirien kanssa kävelemässä ja ip vähän totisemmalla ilmeellä lumikenkäilemässä.
·         Su Hiihto tai lumikenkäily
·         Ma Spinning

Eli tuolla tutulla ja turvallisella kävelyllä on taas aloiteltu. Jos joku ei muista tai ei vielä ole lukenut tätä kävelyinnostustani, siitä voi käydä lukemassa täältä.
Perjantain kävelymatka töihin oli ihan upea…. Pari astetta pakkasta ja suht kirkas taivas. Aamuhämärissä kun lähti, sai seurata kuun himmenemistä ja laskua. Toisella suunnalla taivaanranta alkoi vaaleta ja lopulta aurinkokin pilkisti esiin.

Alkuvuotta tulee varmaankin hallitsemaan tuo seikkailukisa "lahja". Katsotaan muuttuuko pyöräilyaiheinen blogi osin seikkailupainotteiseksi. Sen verran asia on jo huolta aiheuttanut, että tarvittavia välineitä jo mietitään ja hankitaan, pikku hiljaa.

Mikäpäs sitten kesän tavoitteeksi??? Tahko, EI…. Syöte, ehkä ei…. Saariselkä, hmm… Olisiko se se? Ulkomaille?  Vai todetaanko vain, että mennään niin kuin tuntuu ja sinne minne nenä näyttää.

Yksi asia on kuitenkin varma…..Juhlavuoteen….


Olen koko elämäni yrittänyt tehdä mitä mieleen pälkähtää. En siis halua elää sitä monien suosimaa ”SITKU”, ”MUTKU” elämää. Kaikenlaista siis on tullut tehtyä. Tätä seuraavaakin olen jo odottanut pari vuotta. Koska tiesin, että tämäkin päivä joskus tulee, tässä siis, olkaapa hyvät…..
Tänä kesänä tulee itsellä täyteen 20 vuotta maastopyöräilyä. Ja pitäähän sitä nyt jotenkin juhlistaa. Ajatuksenani on, että heinäkuun ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna ajan taas tuon itselle tutun Tampere-Seinäjoki reitin. Tällä kertaa yhteen menoon, eli noin 20 tuntia.

Kutsun kaikki tutut ja tuntemattomat mukaani ajelemaan. Epäilen, ettei lähtijöitä nyt ehkä ihan tungokseen asti ole, mutta jos nyt friikkejä sun muita kylähulluja ilmestyy ihan hurjat määrät, diktatoorisella vallallani karsin osallistujajoukon kohtuullisen kokoiseksi. Nopeat tietenkin syö hitaat....

Hajanaisia ajatuksia retkestä:
 • Lähtö ehkäpä pe illalla.????
 • Ehdottomana vaatimuksena on pystyä ajamaan minun vauhtiani eli r-a-u-h-a-l-l-i-s-e-s-t-i.
 • Tieteellisesti kerrottuna, ajelua pk1 sykkeillä
 • Pitää jaksaa kuunnella huonoja vitsejä ja pystyä puhumaan simanoa.
 • Avustan kuljetuksissa pisteestä A pisteeseen B tai Bstä Ahan.
 • Huolto/raatoauto matkassa.
 •  Seinäjoella odottaa sauna, iltapalaa ja urheilujuomaa.
 • Olisi hienoa, jos joukkoon tulisi sellaisia henkilöitä, jotka ovat jotenkin vaikuttaneet omaan maastopyöräily uraani.

Ja te kaikki kolme lukijaani, voitte levittää tietoa tästä. Jospa ei ihan yksin tarvitsisi lähteä ajelemaan ja valvomaan kesäyötä.

Tuonne kommentti kenttään voit kirjoitella omia hajatelmiasi/ilmoittautumisia/kyselyjä…….

 


9 kommenttia:

 1. Onhan sulla jo kevättalvelle tavote ja kesällekki... Wiima 21.2.2015 Kolilla ja URSAK 2015

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi nyt on "vain" humppaa ja höppää... Vaikkakin aika totista sellaista... :-(

   Poista
 2. :) Juhlavuoden kunniaksi Tahko 180km? Vastaan puolestasi: ISO YES!!!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Siltähän tuo näyttää.... :-) Jäädään jännittämään löytyykö "yllättäjä", neljäs lukija....

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Nyt menee yli odotusten.... Yksi ilmoittautui jo neljänneksi tekstarilla. Sinä olet jo VIIDES!!!

   Poista
 5. Perheen enemmän matemaatikot olivat sitä mieltä, että lukijajoukon kasvu ei ole vielä eksponentiaalista, mutta ei paljon muutakaan. Notta lisää tekstejä vaan tulemaan!

  VastaaPoista